Keep it cool

Nu blev det helt plötsligt väldigt mycket på en gång i mitt liv. Det gäller att hålla huvudet kallt, prioritera och aldrig glömma vad som är viktigast!

Puss & Kram!

Så blev dikten till kusinen Embla

Embla

Det är svårt att beskriva,

Med enstaka ord.

Det stora i att du,

Blivit satt på denna jord

Du har tio små fingrar,

Tio små tår,

Och ett tomt blad inom dig,

Som ska fyllas varje år.

Embla,

Vår ängel trots saknad,

Av vingar och gloria,

Vi ser fram emot att se dig,

Skriva din historia.

Vi har samlats här idag,

För att fira livets gåva,

Du har ett äventyr framför dig,

Det kan vi alla lova.

Vi strör en hand full av kärlek,

Över hela din värld,

Packar styrka i din ryggsäck,

Inför livets stora färd


Hard

Vill kunna bära lite av din smärta, pappi <3

Tillägnat mina fina på andra sidan jorden!

Just nu känner jag för att befinna mig på Vanninge gård framför en film med min älskade bästis. Vi får gärna vara proppmätta efter en god middag, och trötta i benen efter en kvällspromenad med Sita. Ja, saknar henne faktiskt så mycket nu att jag känner för att bygga en båt av mitt fula lilla köksbord och segla till Fiji Islands. Vill så gärna hälsa på er alla tre där nere, men ack, istället sitter man här och chillar med livet i en jävla barack i Helsingborg :D Haha, fast så illa har jag det ändå inte. Lite kvalitetstid med fjällan, våffelkvällar osv lyser upp mitt liv så jag ska nog överleva tills ni kommer hem <3 Men ni får gärna skynda er tillbaks!


Från den ljusa sidan

Det är trist när folk förlorar tron på mänskligheten. När de blir sådär bittra och skeptiska till allt omkring sig. Visst finns det baksidor med allt och alla, men mycket ligger i betraktarens ögon.  Det är så otroligt skönt att bara släppa taget och låta bli att irritera sig på småsaker. Att istället se det fina hos sina medmänniskor. För ack så mycket fina personer det finns. Jag är så tacksam för min familj, mina vänner och allt nytt fok jag träffat på senaste tiden. Det finns mycket kärlek där ute, det är bara till att tillåta sig själv att ta del av det.

Peace!


Vanilla

Har fått för mig att thé med tillräckligt mycket honung kan bota även den allra ondaste halsen. Så nu sitter jag här med mitt älskade lipton vanilj och surfar runt på internet. Ska bege mig till IKEA med Marielle lite senare idag. Synd att jag inte vet var eller hur jag ska bo efter sommaren. Det hade ju varit lite overkill att köpa massa nya prylar nu liksom. Men kommer säkert plocka på mig ett och annat doftljus och nån handduk kanske :) Tänkte träna egentligen men jag borde verkligen hålla mig nu när kroppen känns lite lurig. Kanske får bli en mega lång promenad ikväll. Sen ska jag fösröka knåpa ihop en ny, förbättrad uppsatsidé som måste lämnas in på Torsdag..

Snart skall jag till frisören..igen. Det här med att bli brunette och sen blond igen har varit ett jäkla meck. Men snart så bör jag känna mig som mig själv igen. Sen får jag väl klippa av hälften med tanke på att allt är en enda röra nu. Får ju alltid frågan "vafan har du cyklat i motvind eller?" när jag kommer till skolan. - NEJ!! min cykel är dessutom stulen så jag råkar bara se ut så här i håret liksom! Haha!

Tjingeling!

Sömnlös, så jag rimmar om våren.

Vinden leker,

I alm och lind.

Solen värmer,

Hennes röda kind.

Livet vaknar,

Efter iskall dvala,

Hon kommer med vattnet,

Genom djupa dalar .

Hon kastar sig fram

under vilda strömmar,

De väcker mig snabbt,

Ifrån vinterns drömmar.

Jag fylls direkt,
av hennes leende.

Hon fyller hela,
mitt seende.

Fåglarna sjunger,
för mig och för livet,

Jag gläds över allt,

Som verkat så givet.

Havets styrka,

Föds så på nytt,

Våren klär sig,

I skräddarsytt.


Sail awayCravings efter rött vin och ostbricka. Gärna med en David Gray skiva i bakgrunden. Sjukt sofistikerat sug idag!


Du som vistas bland molnen

Vi saknar dig så!

Love


Oscar Falk » PLAZA MAGAZINE » 1

Det handlar inte om mannen, kvinnan, sagan eller  traditionen. När allt kommer omkring så älskar jag så mycket.

Lyssna, riktigt noga..

Sitter och dricker vaniljthé med mjölk och honung, himmelskt! Har hemskt mycket egentid och det blir mycket soul-searching gjort i sådana stunder. På gott och ont. Det är bra att kunna reflektera över saker och ting ordentligt. Få insikt i vad som är viktigt och inte. Ibland går det dock över i ett snarare destruktivt tankemönster som egentligen är helt onödigt. Då gäller det att lära sig hur man styr sina tankar, styr sitt liv. Jag är otroligt tacksam över en läxa jag lärt mig i livet, nämligen att inte ägna för mycket energi på det som inte betyder något. Framförallt vad gäller skolan. Jag skiter i allt vad prestationsångest heter och det jag gör- gör jag för mig själv och ingen annan. Det sänker visserligen betygen, men jag har hittills klarat precis alla moment och jag lär mig det jag känner att jag kommer kunna ha användning för i framtiden - och framförallt, jag mår bra under tiden!

En annan livets läxa jag lärt mig under den senaste tiden, har att göra med att lyssna till sina känslor - riktigt ordentligt! Man kan lura sig själv så grundligt att det nästan är ofattbart. Man kan kringgå slutsatser som redan dragits i ens inre under mycket långa perioder, för att sedan upptäcka hur det egentligen ligger till.  Det är väl egentligen inte så konstigt, och säkert inte dåligt heller för den delen. Det är ju en säkerhets grejj också, som gör att vi inte fattar förhastade beslut byggda på fel grunder. Däremot så tror jag mig ha kommit underfund med att om man börjar ge sig själv bortförklaringar, slingra sig runt en viss tanke osv, då har man säkerligen redan beslutat sig någonstans där inne. Ibland måste man bara vänta på att tiden är rätt. Här är det dock viktigt att komma ihåg att bara för att tiden är rätt, så behöver det inte kännas som att den är det. Sånt kan komma att visa sig flera, flera år efteråt.

På tal om ingenting så har jag skrivit färdigt en dikt nu till min bebiskusin Emblas dop <3 Sis och jag ska läsa upp den tillsammans för henne och gästerna, kommer nog bli fint.

Med kärlek!

Malin Odell

Sänder mina varmaste hälsningar till NZ där Bästis befinner sig tillsammans med Johan och Elin <3 Tänker på dig massor!! Mega mycket kärlek från Helsingborg!

Kan inte sova, min penna sätter mig i trans

Ett knytnävsslag mot taket,

Så stjärnor faller ner.

Det splittras, bildas skärvor,

Där ingen längre ser,

Borta så som skrattet,

Är allt vi en gång var.

Vackert är det mönster

Som bildas, stannar kvar.

Stjärnor, is och längtan,

Vilar på mitt golv.

Ingen sömn för själen,

Trots klockan slagit tolv.

Jag samlar men jag skär mig,

På is vid mina fötter.

Jag har famlat, blivit ensam,

Rivits upp från mina rötter


Den är till dig, till dig och till dig

Dom sa att släppa taget, är den raka vägen till frihet.
Dom sa att släppa taget, är osjälvisk kärlek.
Den renaste kärleken.
Men har dom någonsin stått som jag,
naken vid ett vägskäl,
och undrat om livet existerar utan dig.
Har dom någonsin vandrat,
i skuggan av tårar,
för möjliga utfall i livet.
Jag undrar,
har dom någonsin skrikit,
för full hals i sömnen,
av rädsla att se dig gå.
Har dom i svettiga drömmar,
klamrat sig fast vid dina fötter,
för att sedan se dig,
försvinna ändå..


Sickness

Tillägnat alla fighters där ute! Ni är fantastiska. Jag tror och hoppas att det någonstans finns rättvisa.

Kärlek!


RSS 2.0